Результати теоретичних і експериментальних досліджень динаміки руху стрілової системи портального крана - Ловейкін, В.; Паламарчук, Д. А. (КНУБА, 2013)
В статті здійснено вибір оптимального закону, що найбільш доцільний при здійсненні автоматичного керування електродвигуном механізму зміни вильоту стрілової системи, для здійснення горизонтального переміщення вантажу з мінімальними коливаннями.Проаналізовано графіки зміни горизонтальної координати центру мас вантажу та внутрішнього зусилля в зубчастій рейці,що були отримані теоретичним та експериментальним шляхом. Здійснено порівняння результатів теоретичних та експериментальних досліджень динаміки руху стрілової системи крана МАРК-40, за умови зміни вильоту стрілової системи за оптимальним законом.
THE RESULTS OF THEORETICAL AND EXPERIMENTAL STUDIES OF THE DYNAMICS OF MOTION SYSTEM JIB GANTRY CRANES
Keywords: коливання; виліт; стрілова система; кран; зусилля; колебания; вылет; стреловая система; кран; усилие; oscillations; boom; boom system; crane; effort; 621.873.11