Соціальний діалог в системі регіонального управління - Петроє, Ольга Михайлівна (Бескиди, 2019)
В умовах глобалізаційних викликів одним із основних чинників успішного розвитку регіонів стає їх здатність перейти на шлях парадигми сталого розвитку й, таким чином, забезпечити конкурентоспроможність та реалізацію стратегічних завдань нової регіональної політики. Посилена увага до регіонального розвитку на сучасному етапі обумовлена можливостями регіону адекватно реагувати на сигнали внутрішньої й зовнішньої кон'юнктури, а також гнучко адаптуватися до змін параметрів економіки у напрямі підтримки соціального середовища. Як показують результати останніх досліджень в сфері регіоналізму, основою сталого розвитку регіону може стати його інноваційна екосистема, що інтегрує науково-технологічний, інвестиційний і людський потенціали на засадах мережевої організації соціально-економічної діяльності.
Keywords: регіональне управління; розвиток регіонів; сталий розвиток; 353.07:316.3(477)