Ідентифікація параметрів одиночної палі з використанням модифікованого закону Кулона – Мора у програмному комплексі «Midas GTS NX» - Кашоїда, О. О.; Гаврилюк, Олександр; Жук, Вероніка (КНУБА, 2024)
Показані результати числового моделювання випробування одиночної палі статичним навантаженням у піщаних ґрунтах. Паля влаштована за буроін’єкційною технологією, має діаметр 620 мм та довжину 23 м. Моделювання виконувалось у програмному комплексі «Midas GTS NX» з використанням об’ємних скінченних елементів, що моделюють ґрунтове середовище та палю. Об’ємні скінченні елементи ґрунтового середовища володіють модифікованим критерієм міцності Кулона-Мора. Досліджено як параметри модифікованої моделі Кулона-Мора впливають на отримані результати числового моделювання.
Keywords: пальовий фундамент; буроін’єкційна паля; числове моделювання; об’ємні скінченні елементи ґрунтового середовища; модифікований закон Кулона-Мора; параметри ґрунтового середовища; 624.15