Формування напрямів в світовій архітектурі на початку ХХІ століття - Ушаков, Г.Н. (КНУБА, 2010)
У статті досліджуються закономірності формування основних напрямів в архітектурі початку ХХІ століття. Пропонується система зв‘язків між напрямами ХХ та ХХІ століть. Наведено характеристику таких напрямів сучасної архітектури: екологізм, біоморфізм, техномофізм та кібернетизм.
Keywords: сучасна світова архітектура; архітектурний напрям; морфологія; концепція; екологізм; біоморфізм; техномофізм; кібернетизм