Характеристика геоінформаційних систем моніторингу довкілля Рогатинського і Богородчанського районів Івано-Франківської області - Радловська, К. О.; Волошкіна, О. С. (ІТГІП, 2015)
У статті розглянуто комплексну геоекологічну оцінку компонентів довкілля, що була виконана шляхом комп’ютерної інтеграції спочатку поелементних еколого-техногеохімічних карт, а потім покомпонентних карт. Керуючись сучасними ГІС-технологіями, створено автоматизовані комп’ютерні багатокомпонентні постійно діючі системи екологічної безпеки досліджуваної території Богородчанського району.
Keywords: географічні інформаційні технології; техногенні об'єкти; компоненти довкілля; географічні інформаційні системи