Законодавчі й нормативні перешкоди проведення обстежень технічного стану будівель і споруд - Банах, Андрій Вікторович; Арутюнян, Євгеній Едуардович (КНУБА, 2019)
Останнім часом спостерігається стрімке збільшенням кількості об’єктів міської забудови, зокрема багатоповерхових житлових будинків, що мають аварійний технічний стан, при тому, що термін їх експлуатації, згідно до чинних будівельних норм, складає 100 років. Натомість такі об’єкти експлуатуються лише 35...60 років. Впливам змін природного середовища під тиском антропогенних чинників також піддаються інфраструктурні об’єкти, вулично-дорожня мережа, об’єкти стратегічного значення, інженерні мережі
Keywords: обстеження технічного стану будівель і споруд; будівельні норми; забезпечення надійності й безпечної експлуатації будівель; паспортизація об’єктів; Державно архітектурно- будівельний контроль; 69.059.1:349.442