Техногенно-екологічні проблеми використання землерийно-транспортної техніки - Сукач, М. К.; Шкабура, Ю. (КНУБА, 2015)
Розглянуто стан ґрунтів і водно-повітряного середовища, екологічні вимоги до сучасної техніки. Запропоновано методологію створення екологічно безпечних землерийно-транспортних машин та показники їх безпечної експлуатації. Визначено напрями зменшення техногенного впливу на довкілля та шляхи вирішення екологічних проблем на автотранспорті
Technogenic-ecological problems of the use earth-moving and transport technique
Keywords: ґрунти; екологічна безпека; землерийно-транспортні машини; техногенний вплив довкілля; грунты; экологическая безопасность; землеройно-транспортные машины; техногенное влияние; окружающая среда; soils; ecological safety; earth-moving-transport machines; technogenic influence; environment