Особливості визначення втрат напору в перехідній та квадратичній областях опору - Константінов, Юрій Михайлович; Гіжа, Олена Олександрівна (КНУБА, 2013)
Проведено аналіз існуючих методів розрахунку чавунних та азбестоцементних труб, показано їх недоліки. Запропоновано рекомендації по визначенню гідравлічного коефіцієнта тертя у перехідній області опору в залежності від його значення в області квадратичного опору та числа Рейнольдса.
Keywords: границі гладкої області опору; границі перехідної області опору; границі квадратичної області опору; дві зони у перехідній області; відносне число Рейнольдса; гідравлічний коефіцієнт тертя