Стійкість коливань лопатей роторів вітроенергетичних установок при складному обертанні - Гловач, Л. В.; Гуляєв, В. І. (КНУБА, 2011)
Досліджуються нелінійні коливання лопатей вітроенергетичних установок, обумовлених силами інерції, які виникають при складному русі. Побудовані рівняння руху лопатей. Методами теорії стійкості періодичних процесів виконано аналіз біфуркаційних станів коливань.
Vibration stability of wind power station rotor blades in compound rotation
Устойчивость колебаний лопастей роторов ветроэнергетических установок при сложном вращении
Keywords: коливання лопатей роторів; вітроенергетичні установки; складне обертання; стійкість коливань лопатей роторів; 539.3