Архітектура сучасного духовно-освітнього комплексу УГКЦ як синтез функціонально- планувальних концепцій духовних освітніх закладів західного та східного типів (на прикладі Центру вищої богословської освіти УГКЦ у м. Львові) - Стоцько, Р. З. (КНУБА, 2012)
В статті розглянуто особливості духовно-освітньої діяльності та архітектурно-планувальної організації духовних освітніх закладів західного (католицького), та східного (православного) типів, проілюстровано пошук об’єднаної концепції духовно-освітнього закладу УГКЦ, проаналізовано основні фактори, які вплинули на формування архітектури сучасного комплексу богословської освіти в Україні.
Keywords: духовна освіта; навчальні заклади; духовно-освітній комплекс