Цемент: характеристика сировинних матеріалів - Крамаренко, Олексій; Самойленко, Антоніна; Захарченко, Петро (КНУБА, 2025)
В’яжучі матеріали мають різні властивості, і для їх виготовлення використовують різноманітні види сировини, як природної, так і штучної (вторинної). Ці матеріали або суміші повинні забезпечити отримання продукту, що містить силікати, алюмінати та алюмоферити кальцію із заданими співвідношеннями між перерахованими мінералами. Цемент є важливим будівельним матеріалом, а його універсальність дозволяє використовувати різні типи цементу в залежно від вимог конкретного будівельного проекту.
Keywords: цемент; в’яжучі матеріали; сировина; портландцемент