Одна імовірнісна модель процесу дифузії - Наголкіна, З. І. (КНУБА, 2017)
Досліджується мультиплікативне представлення розв’язку рівняння в частинних похідних, яке породжується відповідним представленням стохастичного рівняння, що моделює процеси дифузії
Keywords: конвективна дифузія; коефіцієнт дифузії; броунівський рух; закони Фіка; стохастичне диференціальне рівняння; пряме і обернене рівняння Колмогорова; розв’язок рівняння; мультиплікативне представлення розв’язку; метод мультиплікативної апроксимації; конвективная диффузия; коэффициент диффузии; броуновское движение; законы Фика; стохастическое дифференциальное уравнение; прямое и обратное уравнение Колмогорова; решение уравнения; мультипликативное представление решения; метод мультипликативной аппроксимации; convective diffusion; coefficient of diffusion; Brownian motion; the laws of Fick; stochastic differential equations; direct and inverse Kolmogorov equation; solution of equation; multiplicative representation of solution; multiplicative approximation method