Вплив транспорту на формування соціальної мобільності - Кім, Анна Олексіївна (Бескиди, 2017)
Транспортна політика на лінії розмежування формується дуже повільно та ситуативно. Гострота транспортних проблем на цій лінії виявляється у відсутності безпересадочних шляхів, що не дозволяють пасажирам заощаджувати гроші та час. Існуючі військові вимоги щодо процедур проходження автотранспорту та тривалість простою на пропускних пунктах серйозно дисбалансує систему логістики та соціальної мобільності, приводячи до економічного збитку, ризику погіршення епідеміологічної обстановки в зоні розмежування. В цьому контексті зовсім не блокада неконтрольованих територій, а, навпаки, якомога більш прозора з точки зору перетину лінія розмежування наближає повернення цих територій до складу України
Keywords: транспорт; соціальна мобільність; транспортна політика