Чисельний метод оцінювання забоїв машин для земляних робіт - Богуславський, Вадим (КНУБА, 2012)
З допомогою аналізу літературних джерел конкретизовано поняття «забій машин для земляних робіт», запропонована методика визначення якості забоїв , одержані одиничні і комплексні показники якості, показані можливі діапазони якості, їх вплив на робочий процес машин для земляних робіт, а також зв`язок якості забоїв з потужністю і продуктивністю машин.
Numeral method of evaluation of coalfaces of machines for earthmovings
Keywords: машини для земляних робіт; якість забоїв; одиничні і комплексні показники; діапазони якості; зв`язок з потужністю і продуктивністю машин; machines for earthmovings; quality of coalface