Досвід підсилення залізобетонних плит покриття зруйнованих в наслідок дії поперечних сил та згинального моменту в стиснених умовах без пошкодження конструкцій покрівлі - Войцехівський, Олександр; Попов, Володимир; Войцехівський, Георгій (КНУБА, 2025)
В роботі описуються результати інструментальних досліджень збірних плит покриття будівлі, які зазнали руйнування від дії поперечних сил та згинального моменту. Надаються технічні характеристики та параметри виявлених дефектів. Описується метод підсилення залізобетонних плит покриття за рахунок утворення комбінованої конструкції підсилення в стиснених умовах без втручання в конструкцію покрівлі, яке було виконано з використанням простих механізмів і доступних матеріалів. Зроблений висновок про ефективність та металоємкість такого методу.
Keywords: залізобетонні плити покриття; поперечні сили; згинальний момент; підсилення; стиснені умови