Вирішення проблеми запобігання подальшого руйнування цегляної димової труби - Лук’янченко, О. О.; Рудинок, O. M.; Ашмаріна, Г. Р. (КНУБА, 2012)
Розроблена методика розрахунку несучої здатності цегляної димової труби з урахуванням локальних руйнувань її стовбура при сумісній дії вітру, власної ваги та нагрівання відвідними газами. Проблема запобігання подальшого руйнування труби та забезпечення її безаварійної експлуатації вирішується за допомогою стяжних кілець, які встановлюються по всій висоті стовбура труби до усунення виявлених пошкоджень. В роботі виконаний розрахунок несучої здатності реальної цегляної димової труби з локальними руйнуваннями її стовбура, визначені розрахункові сили натягу стяжних кілець, надані рекомендації до їх встановлення
Keywords: цегляна димова труба; руйнування; виявлених пошкоджень; несуча здатність; впливу атмосферних опадів; вплив відвідних агресивних газів; стяжні кільця