Гідравлічний удар в напірних каналізаційних колекторах - Павлов, Є. І. (КНУБА, 2015)
Розглянуто ситуації при яких може виникнути гідравлічний удар в напірних каналізаційних колекторах. Докладно описана схема виникнення зони розриву суцільності в потоці і удару, внаслідок «схлопування» потоків. Виведена залежність для знаходження підвищення тиску при гідравлічному ударі.
Keywords: гідравлічний удар; розрив суцільності потоку; “схлопування” потоків; підвищення тиску; water-hammer; break of continuous streams; slamming of streams; increase of pressure