Відродження пам’яток архітектури м. Хмільника - Ковальський, Л.; Юнаков, С.; Пекер, А. (My University, 2016)
Місто-курорт Хмільник - один з найстаріших населених пунктів України. Перша письмова згадка про нього датується 1362 р. Народні перекази та археологічні розкопки свідчать, що місто, вірогідно, вже існувало і до цієї дати. Географічне положення міста в центральній частині Європи в чудовому природному оточенні на родючих землях Поділля обумовило часті його пограбування та руйнування, перехід під владу різних сусідніх держав: Литви, Польщі, Туреччини, Росії. Це залишило свій слід в архітектурно-будівній діяльності.
Keywords: відродження пам’яток; Хмільник; архітектура