Вплив концентрації заліза на швидкість його окислення у воді - Твердохліб, М. М.; Глушко, О. В.; Гомеля, М. Д. (КНУБА, 2016)
Досліджено процес окислення іонів заліза киснем повітря в артезіанській та дистильованій воді. Показано, що швидкість окислення заліза у воді залежить від концентрації та реакції середовища. Представлені інтегральні кінетичні рівняння різних порядків.
Keywords: іони заліза; iron ions; окислення; oxidation; кисень; oxygen; кінетика; kinetics; константа швидкості; the rate constant; артезіанська вода; artesian water; 542.943:556.34; 542.431:556.34