Оптимізація параметрів робочого процесу одноківшевих екскаваторів у складних гірничо-геологічних умовах - Богуславський, В. (КНУБА, 2014)
Виконано аналіз причин зниження продуктивності роботи одноківшевих екскаваторів в умовах налипання і намерзання грунту, а також інтенсивного зношування робочих органів. Розроблена математична модель зміни продуктивності екскаваторів. Запропонована методика вибору оптимальних параметрів робочого процесу одноківшевих екскаваторів та інших машин для земляних робіт у складних гірничо-геологічних умовах.
OPTIMIZATION OF PARAMETERS OF WORKING PROCESS OF ONESCOOP POWER-SHOVELS IS IN DIFFICULT MINING AND GEOLOGICAL CONDITIONS
Keywords: екскаватор; продуктивність; налипання; намерзання; зношування; экскаватор; производительность; налипание; замерзание; изнашивание; power-shovel; productivity; sticking; freezing; wear; 69.002.5