Інтегральна підготовка спортсменів високого класу - Головко, Олена Олександрівна; Гавронський, Назар Денисович (Ліра-К, 2026)
У сучасному спорті високих досягнень ефективність підготовки спортсменів визначається не лише рівнем фізичної готовності, а й гармонійним поєднанням технічних, тактичних, психологічних, функціональних та інтелектуальних компонентів. Такий системний підхід отримав назву інтегральної підготовки. Він передбачає комплексне формування спортивної майстерності на основі міждисциплінарної взаємодії фахівців, використання інноваційних технологій та індивідуалізації тренувального процесу
Keywords: підготовка спортсменів