Технологические основы повышения эксплуатационной эффективности систем гидроизоляции c применением самоклеющихся пленок - Карапузов, Є. К. (Знання, 2012)
Застосування самоклеючих плівок в якості гідроізоляційного покриття - це один з найбільш технологічних методів влаштування гідроізоляції будівельних конструкцій будівель і споруд. Самоклеюча мембрана складається з трьох шарів - поліетиленової / ПВХ плівки, на яку нанесений липкий гідроізоляційний бітумно-полімерний шар, захищений антиадгезійним плівкою. На кількісну складову липкості бітумно-полімерного шару в процесі експлуатації впливають вологість основи, когезійна міцність поверхні основи і концентрація бітумно-полімерних грунтовок. У статті розглянуті дослідження кількісних показників липкості в залежності від зазначених вище факторів. На підставі узагальнення отриманих результатів досліджень були сформульовані оптимальні технологічні параметри застосування самоклеючих плівок в якості гідроізоляційного покриття, що базуються на забезпеченні їх максимальної липкості до основи, а саме : вологість основи - 2 ... 4% когезійна міцність поверхневого шару основи - 0,5 МПа концентрація грунтовки - 4 ... 8%.
Технологічні основи підвищення експлуатаційної ефективності систем гідроізоляції з застосуванням самоклеючих плівок
Keywords: системы гидроизоляции; применение самокреющихся пленок; системи гідроізоляції; застосування самоклеючих плівок