Проблеми управління вартістю інвестиційних проектів житлового будівництва - Медвідь, Р. Ю. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2024)
Сучасне будівництво вимагає від управлінців і інвесторів нових підходів до контролю за витратами, щоб досягти оптимальної вартості та якості проекту. В умовах обмежених інвестиційних ресурсів важливою є здатність точно оцінювати та ефективно управляти витратами на всіх етапах житлового будівництва, що дозволяє мінімізувати втрати і досягати оптимального співвідношення «ціна-якість». Зростання прозорості та ефективності механізмів управління вартістю дозволяє зменшити ризики фінансових втрат, що підвищує довіру інвесторів і сприяє залученню капіталу в житлове будівництво. Ефективне управління витратами на етапі будівництва сприяє зниженню собівартості житла, що безпосередньо відображається на доступності житла для покупців. Це особливо важливо для забезпечення соціально вразливих категорій населення доступним житлом.
Keywords: ВСП «Інститут інноваційної освіти КНУБА»; інвестиційні проекти; управління; житлове будівництво; 728.2:69.003.13