Про один варіант одновимірних розрахункових рівнянь для дослідження НДС нетонких пластин змінної товщини - Шорін, О. А. (КНУБА, 2018)
В статті розглядається узагальнення методу прямих на дослідження напружено-деформованого стану пластин досить складної форми, в постановці плоскої задачі теорії пружності (плоска деформація або плоский напружений стан), які раніше не розглядалися класичним варіантом методу прямих. Побудовано систему розрахункових рівнянь, поставлено граничні задачі, які передбачається розв’язувати ефективним чисельним методом дискретної ортогоналізації С.К. Годунова.
Keywords: теорія пружності; метод прямих; чисельно-аналітичний метод; проекційний метод; одновимірні граничні задачі; плоска деформація; напружено-деформований стан; редуковані рівняння; метод дискретної ортогоналізації; пластина змінної товщини; 539.3