Імплементацiя та розвиток систем управління якістю інфраструктурних проектів - Крамський, Сергiй Олександрович (КНУБА, 2018)
Розглянуто концепт, методи і моделі оцінки систем управління якістю. Проведено огляд системи безпеки морського транспорту України та забезпечення стабільного функціонування регламентованої системи менеджменту якості iнфраструктурних проектiв. Проведено аналіз проблем процесу імплементації систем менеджменту якості, морської кластерної інфраструктури щодо забезпечення безпеки в організаціях, діяльність яких пов'язана з транспортним комплексом. Зроблено опис сучасних парадигм, концепцій та стандартів якості Total Quality Management (TQM), Scottish Quality Management System (SQMS), International Standardization Organization (ISO), Total Quality Control (TQC), Company Wide Quality Control (CWQC) та ін. Запропоновано ефективні механізми та засоби до імплементації у інфраструктурних проектах модель «Ланцюгової реакції якості» за Демінгом, метод «Шість сiгм».
Keywords: оцінка систем менеджменту якості; інфраструктурний проект; метод «шість сiгм»; 005.8