Напіваналітичний кільцевий скінченний елемент для моделювання просторового напруженого стану армованих тіл з тріщинами - Баженов, В. А.; Гуляр, О. І.; Солодей, І. І. (КНУБА, 2013)
В представленій роботі для чисельного моделювання процесу руйнування залізобетонних конструкцій [1] розглянуто кільцевий скінченний елемент із меридіональним перерізом у вигляді випуклого чотирикутника, в межах якого використано полілінійний закон апроксимації переміщень на основі поліномів Лагранжа. Вздовж кільцевої координати невідомі представлені у вигляді рядів Фур’є. Для побудови рівнянь застосовується моментна схема скінченного елемента.
Полуаналитический кольцевой конечный элемент для моделирования пространственного напряженного состояния армированных тел с трещинами
Semi-analytical circular finite element to model 3d stress state of reinforced solids with cracks
Keywords: кільцевий скінченний елемент із меридіональним перерізом; чисельне моделювання процесу руйнування залізобетонних конструкцій