Технологічні особливості виконання земляних робіт екскаватором зі змінною фрезерною головкою - Новохацький, П. В.; Балака, М. М. (НУБіП України, 2023)
Одним із перспективних напрямів підвищення ефективності роботи одноківшевих екскаваторів є удосконалення їх робочих органів шляхом переходу від простих металоконструкцій до систем багатофункціональних пристроїв. У роботі наведено технологічні схеми організації робіт екскаватора зі змінною фрезерною головкою: розкриття підземних комунікацій, планування стінок і дна траншей та котлованів, планування земляної полотнини під фундаменти, розпушування нерудних матеріалів, для виконання аварійно-відновлювальних робіт.
Keywords: змінна фрезерна головка; екскаватор; земляні роботи; технологія