Зниження енергоємності розробки грунту наконечником розпушувача - Пелевін, Л. С.; Карпенко, М.; Лаврик, С.; Щербина, Т. (КНУБА, 2014)
Проведено порівняльний розрахунок енергоємності розробки грунту простим гострим наконечником та активним наконечником розпушника. Розроблено конструкцію активного наконечника, який зменшує динамічні навантаження на стояк з одночасним зниженням енергоємності розробки ґрун¬ту.
Reducing energy intensity the development of soil ripper tip
Keywords: розпушник; наконечник; енергоємність; розробка грунту; динамічні навантаження; рыхлитель; наконечник; энергоемкость; разработка грунта; динамические нагрузки; ripper; ripper; tip; energy; development of soil; dynamic loads