Аналіз характеру стружкоутворення при роботі просторово-орієнтованими ножами динамічної дії - Рашківський, Володимир; Федишин, Богдан (КНУБА, 2021)
Представлено результати аналізу характеру стружкоутворення при лобовому та косокутному різанню ґрунтів. Досліджувались експериментальні дані різання ґрунтів просторово орієнтованими ножами професора В.М. Смірнова, де було проведено ряд експериментів з використанням ножів косокутного різання, а саме: планувального ножа шириною 25 см; гострокутного ножа шириною 3, 5, 7 і 10 см з кутом різання 30, 50, 70 та 90 градусів і кутом повороту в плані 0°, 22°30’, 45° і 67°30’. Складено гіпотезу стружкоутворення при роботі просторово орієнтованого ножа динамічної дії.
Keywords: косокутне різання; просторово орієнтований; стружкоутворення; oblique cutting; spatially oriented; chip formation