Власний капітал та його роль в діяльності будівельного підприємства - Гаман, Галина; Захарчук, Ірина (КНУБА, 2025)
Одним із найважливіших показників діяльності будівельного підприємства є його власний капітал, адже він виконує роль довгострокового забезпечення, формує фінансову стійкість та самостійність. Враховуючи непрості часи функціонування підприємств в умовах війни, комерційна чи виробнича діяльність потребує наявності визначеного капіталу, який об’єднує матеріальні цінності і кошти, фінансові вкладення і витрати на придбання прав для ефективного управління підприємством.
Keywords: власний капітал; будівельне підприємство; фінансова стійкість; самостійність; ефективне управління