Узагальнення різночасових даних з історії адміністративно-територіального поділу засобами ГІС - Гаврюшин, О. В. (КНУБА, 2018)
Розглянуто питання узагальнення різночасових даних у ГІС на прикладі даних з історії адміністративно-територіального поділу. Описано конкретні види узагальнень, виділено три групи. До першої групи належать узагальнення, що здійснюються налаштуванням часу демонстрування різночасових даних включно з одночасною візуалізацією різночасових даних (суміщення різночасових даних). Друга група – узагальнення контурів змінних у часі адміністративнотериторіальних одиниць. До третьої групи входять узагальнення, що полягають у розрахунку за вихідними просторово-часовими даними спеціальних показників динаміки (узагальнення непозиційних даних або кількісних та якісних характеристик об’єктів). Проаналізовано можливості застосування різних видів узагальнення різночасових даних. Виділено три рівні карт-узагальнень з історії адміністративно-територіального поділу.
Обобщение разновременных данных по истории административно-территориального деления средствами ГИС
Generalization of different-time data on the history of administrative-territorial division in GIS
Keywords: часова генералізація; узагальнення даних; історичні ГІС; адміністративно-територіальний поділ; аналіз просторовочасових даних.; 528.94:35.071.5