Відтворення цем'янкового розчину для реставрації будинків Х-ХІІ ст. - Терновий, Віталій Іванович; Молодід, Олександр Станіславович; Гуцуляк, Р. Б. (КНУБА, 2010)
У роботі проаналізовано склад історичних вапняно – цем’янкових розчинів. Виготовлено розчини із сучасних матеріалів за історичною рецептурою. Фізико – механічні показники відтвореного історичного цем’янкового розчину з сучасних матеріалів не відповідають вимогам сьогодення для використання їх в якості реставраційних.
Keywords: реставраційні розчини; вапняно–цем’янкові; відтворені розчини; фізико-механічні показники