Соцiально-планувальнi аспекти проектування, реконструкцiї та благоустрою сельбищних територiй - Сигнаївська, О. І.; Орел, А. А. (КНУБА, 2011)
В статті надані результати аналізу інформаційного забезпечення проектування житлово-громадських територій з позицій соціальних потреб та фізіологічних можливостей людини. Розглянуто структуру мережі культурно-побутового обслуговування громадських територій в аспекті відповідності підприємств і установ, що її формують, рівням планувальної системи міста та регіону і виявлено відповідність між системою громадських центрів обслуговування регіону та міста. Проаналізовано і співставлено містобудівні аспекти первинної одиницю планувальної структури населеного пункту - кварталу та первинної одиниці соціально-планувальної структури населеного пункту – мікрорайону.
Keywords: житлово-громадські території; громадські території; реконструкцiя та благоустрій сельбищних територiй