Освітній простір як психолого-педагогічний інструмент - Дойков, О. В.; Козакова, О. М. (Державний податковий університет, 2025)
Виклики сучасності, що постають перед системою освіти, спонукають до переосмислення не лише методології та змісту навчання, але і просторів в яких відбувається навчальний процес. У зв’язку з цим, відбувається зміна традиційного уявлення про аудиторію / класну кімнату як про утилітарне приміщення, на користь усвідомлення ролі освітнього простору як інструменту психолого-педагогічного впливу. Просторові якості навчальних приміщень є не фоном, на тлі якого розгортається освітня діяльність, але активним фактором у створенні освітнього середовища, що підтверджено результатами досліджень в галузях архітектури, психології та педагогіки.
Keywords: освітній простір; психологія педагогічна