Дослідження стійкості циліндричної оболонки резервуара змінної товщини з урахуванням недосконалості форми - Барвінко, А. Ю.; Костіна, О. В.; Шах, В. В. (КНУБА, 2005)
Розроблена методика дослідження стійкості оболонкових конструкцій з урахуванням початкових недосконалостей. Розв’язані задачі нелінійної стійкості циліндричної оболонки, недосконалості якої задані у вигляді форми втрати стійкості, а також нафтоналивного резервуара з реальними недосконалостями
Keywords: стійкість оболонкових конструкцій; нелінійна задача стійкості; стійкість стінок резервуарів