Інтерпретація поняття "історизм" у соціальних дисциплінах та її значення для дослідження проблеми історизму в архітектурі - Лінда, С. М.; Іваночко, У. І. (КНУБА, 2009)
У статті проаналізовано визначення та інтерпретація поняття "історизм" у соціальних науках, а зокрема у філософії та історії. Проведено паралелі розвитку цього поняття у суміжних дисциплінах та в історії архітектури. Виявлено яке значення має теоретична розробка поняття "історизм" у суміжних дисциплінах для теорії і практики архітектури.
Keywords: "історизм" у філософії; "історизм" в історії; історія архітектури; 72.035