Управління цінністю у проектах «під ключ» - Бугров, Олександр Валентинович; Бугрова, Олена Олександрівна (КНУБА, 2015)
Розглянуто принципи, які лежать в основі управління цінністю в рамках контрактів щодо будівництва об’єктів «під ключ». Розкрито модель, яка стимулює досягнення найбільш вдалих проектних рішень. За допомогою імітаційної моделі проілюстровано приклад (кейс) прийняття рішень щодо доцільності внесення змін у проект сторонами контракту. Запропонована концепція, в макроекономічному контексті, є креативним інструментом сучасної індустріалізації та модернізації економіки. Дослідження дозволило зробити ряд висновків, які можна узагальнити наступним чином – раціональні бонуси підряднику контракту «під ключ» за інжиніринг цінності та періодичний аналіз вигід і витрат активно сприяють оптимізації проекту.
VALUE MANAGEMENT IN TURNKEY PROJECTS
УПРАВЛЕНИЕ ЦЕННОСТЬЮ В ПРОЕКТАХ «ПОД КЛЮЧ»
Keywords: контракти «під ключ»; прийняття рішень; аналіз вигід і витрат; управління цінністю; інжиніринг вартості; контракты «под ключ»; принятие решений; анализ выгод и затрат; управление ценностью; инжиниринг стоимости; turnkey contracts; decision making; benefit-cost analysis; value management; value engineering