Застосування програмного забезпечення HelioScope для проєктування сонячних електростанцій - Давидов, Ілля; Клімов, Юлій (КНУБА, 2025)
У цьому дослідженні розглянуто особливості застосування програмного забезпечення HelioScope для проєктування сонячних електростанцій. Проаналізовано основні можливості платформи, зокрема моделювання фотоелектричних систем, розрахунок енергетичних характеристик, оцінку впливу затінення та економічну ефективність проєкту. Також описано процес оптимізації розташування сонячних панелей і переваги використання HelioScope порівняно з іншими інструментами, такими як PVsyst чи PV*SOL.
Keywords: сонячна електростанція; HelioScope; моделювання; оптимізація