Здатність нейромереж щодо самовдосконалення - Курінський, Олег; Ачкасов, Ігор (КНУБА, 2025)
У роботі розглянуто поняття самовдосконалення нейронних мереж як здатності алгоритмів змінювати власні параметри та структуру без прямого втручання людини. Проаналізовано сучасні підходи до автономного навчання, еволюційних стратегій та мета-навчання. Окремо розглядаються перспективи практичного застосування, зокрема у сфері автоматизації та створення адаптивних інтелектуальних систем.
Keywords: нейронні мережі; самонавчання; самовдосконалення; штучний інтелект; мета-навчання