Особливості енергії активації термічно модифікованої деревини - Цапко, Юрій; Бондаренко, Ольга; Цапко, Олексій; Каверин, Костянтин; Ющенко, Аліна (КНУБА, 2025)
Деревина, як будівельний матеріал, широко застосовується в будівництві й архітектурі завдяки своїм механічним та експлуатаційним властивостям, але під впливом атмосферних чинників руйнується. Підвищити рівень експлуатації об’єктів, де використовуються будівельні конструкції з деревини, можливо за допомогою її модифікування, суть якого полягає в наданні деревині здатності протистояти дії вологи, поширенню біопошкодження, які сприяють деструкції деревини та прискоренню процесу руйнування.
Keywords: деревина; рівень експлуатації; конструкції з деревини; термічно модифікована деревина