Соціальні науки в контексті реформ на будівельному ринку та у сфері містобудування - Куліков, Петро Мусійович (Економічна думка, 2016)
Після Революції Гідності Президент України, національний парламент, Кабінет Міністрів, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, інші відомства та політичні сили ініціювали реформи, які впливають, зокрема, на розвиток будівельного комплексу та містобудування. У зовнішній політиці це, насамперед, утворення асоціації України з Євросоюзом, у внутрішній – формування об’єднаних територіальних громад, підвищення енергоефективності, децентралізація системи архітектурно-будівельного контроля, реформа системи управління житлово-комунального господарства тощо. Торкається сфери містобудування й політика національної пам’яті, яку реалізує влада тощо. Проведення цих реформ створює соціальне середовище, в якому фахівці з будівництва та містобудування реалізовуватимуть знання та навички, які формував КНУБА.
Keywords: соціальні науки; реформи на будівельному ринку