Морфологія та комфортність середовища міст. Показники й методи оцінки взаємодій - Габрель, М. М. (КНУБА, 2018)
Зроблена спроба визначення взаємозв’язку між морфологією міського прос- тору та умовами проживання його мешканців. Обґрунтовуються критерії ком- фортності простору для проживання. Беруться до уваги потреби чотирьох груп мешканців (школярів і студентів, активно працюючого населення, людей з особ- ливими потребами та приїжджих (туристів). Визначено задачі на продовження дослідження — вимоги й підходи до змін морфології міського простору (гуманіза- ції, модернізації, ущільнення, трансформації, ревіталізації) з метою підвищення його комфортності для проживання.
Морфология и комфортность среды обитания городов. Показатели и методы оценки взаимодействий
MORPHOLOGY AND COMFORTITY OF URBAN SPACE. INDICATORS AND METHODS OF ASSESSMENT OF INTERACTIONS
Keywords: морфологія середовища міст; розпланування; просторова структура міст; комфортність проживання; критерії умов проживання; багатовимірна матриця зв’язків; морфология городской среды; планировка; пространственная структура городов; комфортность проживания; критерии условий проживания; многомерная матрица связей; urban environment morphology; planning; spatial structure of cities; criteria of living conditions; multidimensional matrix of ties; 711.1+9