Особливості правового регулювання протидії хаотичній забудові : регіональний аспект - Мамонтов, Ігор Олександрович (Бескиди, 2019)
Характерним явищем сучасного недосконалого стану забудов територій є хаотичне будівництво, яке часом суперечить не тільки історико-культурним, ергономічним та соціально-демографічним вимогам до зведення об’єктів, а й екологічним стандартам та елементарним основам безпеки. Хаотичні забудови спричинили дисбаланс у функціонуванні населених пунктів, порушуючи рекреаційні об’єкти, такі як парки, сквери, міські зони відпочинку тощо. Дані тенденції набули системного характеру, що породило відповідну корупцію в контрольних органах, органах місцевого самоврядування та в цілому справляють комплексний негативний вплив на суспільні відносини.
Keywords: хаотичне будівництво; правове регулювання протидії хаотичній забудові