Відображення українських традицій у сучасній архітектурі - Каріне Хачатрян; Деревінський, Василь Федорович (Бескиди, 2019)
Своїм багаторічним талантом український народ створив невмируще мистецтво, зразки якого передаються з покоління в покоління. Найбільш повно життя народу розкриває архітектура, твори якої практично формують постійне середовище людини. Сучасна архітектура представлена розмаїттям стильових напрямів і традицій. Та на шляху до нових форм в архітектурі та дизайні звернення до традицій національної культури є невичерпним. Сьогодні загальносвітовою тенденцією є пожвавлення інтересу до об’єктів, виконаних в українському етнічному стилі. А творче переосмислення образів та мотивів дають змогу створювати гармонійні сучасні архітектурні об’єкти. Метою роботи є розкрити особливості відображення українських традицій у сучасній архітектурі.
Keywords: сучасна архітектура; українські традиції