Марковська модель керування природно-технічною системою - Баліна, О. І.; Буценко, Ю. П.; Лабжинський, В. А. (КНУБА, 2013)
Запропонована методика моделювання природно-технічних систем, яка буде корисною дослідникам і експлуатаційникам складних технічних систем при прогнозуванні виникнення надзвичайних ситуацій за допомогою систем екологічного моніторингу.
Keywords: складні технічні системи; екологічний моніторинг; прогнозування виникнення надзвичайних ситуацій; статистичне дослідження; підтримка прийняття рішень