Юдічева, О. П.2021-01-212021-01-212018Юдічева О. П. Визначення узагальненого показника органолептичних властивостей перцю солодкого біофортифікованого / О. П. Юдічева // Сучасне матеріалознавство та товарознавство: теорія, практика, освіта: матеріали V Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. / Полтав. ун-т економ. і торгівлі. – Полтава : ПУЕТ, 2018. – С. 133 – 136. - Бібліогр. : 2 назви.978-966-184-307-2https://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/7046Під час розробки балової органолептичної оцінки біофортифікованих овочів було застосовано систему балової оцінки, що включає п’ять основних рівнів якості для оцінки кожного показника, що досліджується: 5 балів – відмінний рівень якості, 4 бали – добрий рівень якості, 3 бали – задовільний, 2 бали – незадовільний, 1 бал – продукт неякісний. За результатами проведених досліджень зразок біофортифікованого перцю солодкого сорту Золото скіфів отримав 4,88 бали (відмінна якість), контроль – 4,67 бали (відмінна якість). Отже, і дослідний, і контрольний зразок перцю солодкого мають відмінну якість і характеризуються високою кількістю балів. Разом з тим дегустатори відмітили, що біофортифіковаий перець солодкий має більш виражений перцевий аромат, що вплинув на сприйняття смаку і надав йому своєрідної гармонійності.uk-UAбіофортифіковані овочіорганолептичні властивостірівень якостіперець солодкийбалова оцінкаВизначення узагальненого показника органолептичних властивостей перцю солодкого біофортифікованогоThesis