Світовий досвід будівництва критих гірськолижних комплексів - Ляшенко, Р. В.; Слєпцов, О. С. (My University, 2016)
У статті розглянуто та систематизовано світовий досвід будівництва критих гірськолижних комплексів. Виявлено географічні особливості розміщення даних об’єктів та визначено перспективи будівництва критих гірськолижних комплексів в Україні. Проведений аналіз існуючого досвіду будівництва критих гірськолижних комплексів дозволить визначити типологічні особливості, а також особливості розміщення даних архітектурних об’єктів в структурі міста. Проаналізовано дані щодо архітектурно-технічних характеристик критих гірськолижних комплексів, їх склад, розміри, параметри схилу, архітектурні рішення, особливості організації інтер'єру та можливості функціонального насичення. Даний огляд світового досвіду допоможе в пошуку оптимальної моделі для проектування критих гірськолижних комплексів на території України.
Keywords: світовий досвід; криті гірськолижні комплекси; архітектурні рішення; рішення інтер’єрів; international experience; indoor ski complexes; architectural interiors solutions.; мировой опыт; крытые горнолыжные комплексы; архитектурные решения; решения по интерьерам