Вибір стратегії розвитку міських поселень Дніпропетровської та Запорізької областей: демографічні передумови - Дмитренко, А. Ю. (КНУБА, 2011)
у статті розглядаються особливості демографічних процесів у міських поселеннях Дніпропетровської та Запорізької областей, що впливають на перспективи їх розвитку. Визначена група міст і смт, для яких актуальною є стратегія розвитку, орієнтована на стабілізацію або зменшення їх території, а також ступеня антропогенного впливу на довкілля
Keywords: ступінь антропогенного впливу; зменшення; стабілізація; стратегія розвитку міста; 711.4 : 314.18