Розгляд впливу нестандартних архітектурно-конструктивних рішень на енергоефективність будівлі - Шевченко, Владислав (КНУБА, 2025)
У роботі проведено обстеження групи п’ятиповерхових цегляних будівель, в конструкціях зовнішніх огороджень яких виконано заглиблення під віконними прорізами як з внутрішнього, так і з зовнішнього боку. Виконано розрахунки опору теплопередачі огороджувальних конструкцій різної товщини, а також визначено вплив геометричних заглиблень на тепловтрати будівель. Встановлено, що врахування цієї особливості збільшує тепловтрати на 5,34–7,83 % залежно від розташування заглиблення. Отримані результати підтверджують необхідність урахування зазначених конструктивних рішень при енергоаудиті та теплотехнічних розрахунках будівель.
Keywords: енергоефективність; тепловтрати; огороджувальні конструкції; теплопередача