Економіка землекористування - Петраковська Ольга Сергіївна; Берова, П. І. (КНУБА, 2024)
У конспекті лекцій викладені теоретичні основи економіки землекористування; сутність земельної економіки її цілі, завдання: розглянуті особливості землі як економічної категорії. Розкриваються науково-методичні основи теорії земельного капіталу, економічної ренти.. Розглядаються підходи та методи ціноутворення землі та визначення прибутковості нерухомості, наведена система якісних і кількісних показників забудованих та вільних від забудови земельних ділянок. Охарактеризовано ринок як складову економіки , розглянута концепція платного використання земель та відшкодування збитків та проаналізовано механізми обліку кількості і якості земель.
Keywords: економіка землекористування; земельна економіка